Yogaruimte huren in hartje Amsterdam

 

Klaslokaal te huur vlakbij Amsterdam Centraal

De goedkoopste multifunctionele zalen van Amsterdam

Op loopafstand van het Centraal Station en diverse parkeergarages in de omgeving.

Yogaruimte huren

Onze multifunctionele ruimtes kun je vanaf nu ook omtoveren tot een yogaruimte! Zowel een vergaderruimte als yogaruimte hebben veel overeenkomende eigenschappen. Zo hebben al onze yogaruimtes natuurlijk licht en geniet je van een rustige, ongestoorde omgeving.

Wij helpen je om een ontspannende yogales te kunnen geven. Lees hieronder meer over de ruimtes of neem contact met ons op.

Yogastudio 4

 • 70 m² ruimte
 • Onbeperkt koffie, water & thee
 • WiFi, beamer en whiteboard 
 • Prijs in overleg
RESERVEER NU

Yogastudio 5

 • 90 m² ruimte
 • Onbeperkt koffie, water & thee
 • WiFi, beamer en whiteboard 
 • Prijs in overleg
RESERVEER NU

Yogastudio 4+5

 • 160 m² ruimte
 • Onbeperkt koffie, water & thee
 • WiFi, beamer en whiteboard 
 • Prijs in overleg
RESERVEER NU

Locatie

Onze yogastudio is gunstig gelegen op slechts 7 minuten loopafstand van station Amsterdam Centraal, zoals aangegeven op Google Maps. Voor de snellere wandelaar kan deze afstand zelfs in kortere tijd worden afgelegd.

Voor bezoekers die met de auto komen, adviseren wij parkeergarage de Oosterdok. Hier is het parkeertarief €7,50 per uur, met een maximum van €25,- per dag. Een handige tip: parkeergarage Oosterdok biedt dagelijks een beperkt aantal plekken aan voor een gereduceerd tarief van slechts €10,-.

Onze studio is centraal gelegen aan de Prins Hendrikkade en nabij de Nieuwmarkt, in het levendige hart van de Amsterdamse Chinatown. Creëer een yogi community en ga met z’n alle gezond eten. Dit gebied biedt een verscheidenheid aan eetgelegenheden, perfect voor én na een yogasessie.

Onze facaliteiten

Wat Meeting Rooms Amsterdam aanbiedt

Receptie

Onze gastvrije receptioniste staat voor je klaar en begeleidt jullie naar de juiste yogaruimte. Bovendien bieden wij professionele technische ondersteuning via zowel e-mail als telefoon.

Faciliteiten

Voor alle yoga-instructeurs en yogi bieden wij de volgende faciliteiten aan:

 • Onbeperkt gratis koffie, water en thee
 • WiFi
 • Beamer
 • Lift
 • Keuken

Capaciteit

In totaal stellen wij 6 yogaruimtes ter beschikking, met varieerde capaciteiten.

reviews

Wat onze klanten zeggen

Luister niet alleen naar ons, maar naar wat onze klanten te zeggen hebben!

Onlangs heb ik gebruik gemaakt van de diensten van Meeting Rooms Amsterdam voor een belangrijk bedrijfsevenement en ik kan niet genoeg benadrukken hoe tevreden ik ben. Tot de volgende keer!!

Wij hebben onlangs een klaslokaal gehuurd bij Meeting Rooms Amsterdam en ik ben absoluut onder de indruk! De faciliteiten waren uitstekend en de sfeer was zeer professioneel en inspirerend. Het klaslokaal was goed uitgerust met o.a. comfortabele zitplaatsen.

Het team van Meeting Rooms Amsterdam was buitengewoon behulpzaam en vriendelijk, waardoor de hele ervaring nog beter werd. De locatie zelf is ook handig en gemakkelijk te bereiken.

Tips

Veelgestelde yoga vragen

1

Hoeveel ruimte heb je nodig voor yoga?

Als algemene schatting zou een ruimte van ongeveer 2 bij 2 meter voldoende moeten zijn voor de meeste individuele yogasessies.

De exacte benodigde ruimte voor yoga hangt af van een paar factoren, zoals de soort yoga en persoonlijke comfort. Hier zijn enkele richtlijnen:

Afmetingen

Een standaard yogamat is ongeveer 172 cm lang en 61cm breed. Dit is het minimale oppervlak dat je nodig hebt voor de meeste poses.

Bewegingsruimte

Voor dynamische yogavormen zoals Vinyasa of Ashtanga, of voor poses die meer ruimte vereisen (zoals uitgestrekte arm- of beenbewegingen), heb je extra ruimte nodig rondom je mat. Een algemene regel is om ten minste een armlengte ruimte aan elke kant van de mat te hebben.

Hoogte

Zorg ervoor dat de ruimte hoog genoeg is voor staande poses, vooral als je armen boven je hoofd strekt of als je springbewegingen uitvoert.

Comfort en veiligheid

Zorg voor een veilige, vlakke ondergrond zonder obstakels in de buurt waar je je aan zou kunnen bezeren. Dit is vooral belangrijk voor balansposes of als je nieuwe, meer uitdagende poses uitprobeert.

Ontspanningsruimte

Als je ruimte hebt voor een klein extra gebied naast je mat, kan dat prettig zijn voor ontspanningsoefeningen zoals Savasana aan het einde van je sessie.

2

Hoeveel yogablokken heb je nodig?

De meeste mensen hebben één yogablok nodig. Lees hieronder onze uitleg per yogablok.

Geen yogablok

Sommige yogi’s hebben geen yogablok nodig. Dit zijn de gevorderde beoefenaars die genoeg kracht en flexibiliteit hebben om de houdingen zonder ondersteuning uit te voeren.

Één yogablok

Een yogablok kan worden gebruikt voor veel verschillende doeleinden. Ondersteun je handen of voeten met een oefening. Je vergroot je reikwijdte of je stabiliteit. Voor de meeste beginners is dit een uitstekende keus.

Twee yogablokken

Voor bepaalde oefeningen waar je meer ondersteuning wilt kan het handig zijn om twee yogablokken te hebben.

Meer dan twee yogablokken

Alleen eindbazen mogen meer dan twee yogablokken gebruiken. Zeer gevorderde yogi’s gebruiken vaak meer dan twee yogablokken om complexe houdingen aan te houden.

Sidenote: ook voor herstellende of therapeutische yoga kan je meer dan twee yogablokken gebruiken.

3

Hoeveel calorieën verbrand je met 1 uur yoga?

Het aantal calorieën dat je verbrandt tijdens yoga hangt af van verschillende factoren, zoals het type yoga dat je beoefent, de intensiteit van de sessie, je lichaamsgewicht en je stofwisseling. Hier zijn enkele algemene schattingen:

Hatha Yoga

Dit is een relatief rustige vorm van yoga. Gemiddeld kan men verwachten ongeveer 180-220 calorieën per uur te verbranden.

Vinyasa Yoga

Deze stijl is dynamischer en kan tussen de 400 en 600 calorieën per uur verbranden, afhankelijk van de intensiteit van de les.

Ashtanga Yoga

Ook bekend als power yoga, is dit een intensieve stijl die ongeveer 300-400 calorieën per uur kan verbranden.

Bikram of Hot Yoga

In deze yogalessen, die worden gegeven in een verwarmde ruimte, kan men tot wel 500-700 calorieën per uur verbranden, vooral vanwege de warmte die extra inspanning van het lichaam vereist.

Restoratieve Yoga

Dit is een zeer rustige vorm van yoga die voornamelijk gericht is op ontspanning en herstel. Het calorieverbruik is hier relatief laag, misschien rond de 100-200 calorieën per uur.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze getallen schattingen zijn. Individuele verschillen zoals lichaamsgewicht, spiermassa, en persoonlijke metabolisme spelen een aanzienlijke rol in hoeveel calorieën je daadwerkelijk verbrandt. Bovendien, hoewel yoga nuttig kan zijn voor gewichtsbeheersing en algemene fitness, ligt de nadruk bij yoga vaak meer op flexibiliteit, spierkracht en stressvermindering, in plaats van alleen op calorieverbranding.

4

Hoeveel keer yoga in de week?

De frequentie van je yogapraktijk hangt af van je persoonlijke doelen, schema en lichamelijke conditie. Over het algemeen zijn hier enkele richtlijnen:

Beginners

Als je net begint met yoga, is het raadzaam om met 1 tot 3 sessies per week te beginnen. Dit geeft je lichaam de tijd om zich aan te passen aan de nieuwe activiteit en helpt blessures te voorkomen.

Ontspanning en stressvermindering

Als je yoga vooral beoefent voor ontspanning en het verminderen van stress, kan zelfs één sessie per week al voordelen bieden. Het toevoegen van korte dagelijkse meditatie- of ademhalingsoefeningen kan ook helpen.

Fitness en Kracht

Als je doel is om je fysieke conditie te verbeteren, spierkracht op te bouwen of flexibiliteit te verhogen, kun je streven naar 3 tot 5 keer per week. Dit kan een combinatie zijn van intensievere stijlen, zoals Vinyasa of Ashtanga, en meer ontspannende vormen zoals Yin of Restoratieve yoga.

Dagelijks

Sommige mensen beoefenen dagelijks yoga, wat prima kan zijn als je een gevarieerde praktijk hebt die verschillende intensiteitsniveaus omvat. Zorg er wel voor dat je luistert naar je lichaam en voldoende rust neemt.

Extra tips

Luister naar je Lichaam

Het is cruciaal om aandacht te besteden aan hoe je lichaam reageert. Als je pijn of extreme vermoeidheid ervaart, is het misschien tijd om een pauze te nemen of je praktijk aan te passen.

Variatie en balans

Het is goed om verschillende soorten yoga af te wisselen om een gebalanceerde praktijk te behouden die zowel het lichaam als de geest uitdaagt en ontspant.

Consistentie

Het belangrijkste is consistentie. Regelmatig oefenen, zelfs als het minder frequent is, is beter dan af en toe intensief oefenen. Zoals bij elke vorm van lichaamsbeweging, is het raadzaam om advies te vragen aan een gezondheidsprofessional, vooral als je gezondheidsproblemen hebt of herstellende bent van een blessure.

5

Wat levert yoga op?

Yoga levert verbeterde flexibiliteit, houding, ademhaling, stressvermindering, concentratie, energielevel en meer op. Lees hieronder de uitleg van alle voordelen.

Verbeterde flexibiliteit

Een van de meest bekende voordelen van yoga is een toename van flexibiliteit. Regelmatige beoefening helpt bij het geleidelijk oprekken van spieren en het verhogen van de bewegingsvrijheid in de gewrichten.

Toename van spierkracht

Yoga helpt bij het opbouwen van spierkracht, wat belangrijk is voor een goede houding en het voorkomen van aandoeningen zoals rugpijn.

Verbeterde houding

Door het versterken van de spieren en het vergroten van de flexibiliteit, kan yoga ook bijdragen aan een betere houding.

Ademhalingsvoordelen

Yoga omvat vaak ademhalingsoefeningen die kunnen helpen om de ademhalingscapaciteit te verbeteren en de ademhalingsefficiëntie te verhogen.

Minder stress

Yoga is bekend om zijn vermogen om stress en angst te verminderen. Het beoefenen van yoga kan helpen de geest te kalmeren en een gevoel van ontspanning te bevorderen.

Verbeterde concentratie

Door meditatie en mindfulness-oefeningen kan yoga helpen de concentratie en mentale helderheid te verbeteren.

Meer energie

Veel mensen melden dat ze zich energieker en vitaler voelen als gevolg van hun yogapraktijk.

Minder pijn

Yoga kan helpen bij het verminderen van verschillende soorten pijn, waaronder chronische rugpijn, nekpijn, artritis en andere soorten chronische pijn.

Betere balans

Balansoefeningen in yoga verbeteren de lichaamsbalans en coördinatie, wat vooral belangrijk is naarmate we ouder worden.

Hartgezondheid

Regelmatige yoga kan de bloeddruk verlagen en de hartslag verbeteren, wat goed is voor het hart en het circulatiesysteem.

Emotionele balans

De beoefening van yoga kan helpen bij het beheersen van emoties, waardoor men beter om kan gaan met stress, angst en depressie.

Verbondenheid

Deelnemen aan yogalessen kan een gevoel van gemeenschap en verbondenheid bevorderen.

Mindfulness

Yoga stimuleert een verhoogd bewustzijn van het eigen lichaam, gedachten en emoties, wat kan leiden tot meer mindfulness in het dagelijks leven.

6

Kan iedereen yoga doen?

Bijna iedereen kan yoga doen. Yoga is aanpasbaar en toegankelijk voor mensen van alle leeftijden, lichaamstypes en fitnessniveaus. Lees hieronder waar je eventueel rekening mee moet houden: 

Leeftijd

Kinderen, volwassenen en ouderen kunnen allemaal baat hebben bij yoga. Er zijn specifieke yogastijlen en -poses die geschikt zijn voor elke leeftijdsgroep.

Lichamelijke conditie

Yoga kan worden aangepast aan verschillende lichamelijke condities. Zelfs mensen met beperkte mobiliteit of chronische gezondheidsproblemen kunnen vaak een vorm van yoga vinden die voor hen werkt.

Beginners

Voor beginners zijn er basisyogalessen die zich richten op de fundamenten van de yogahoudingen, ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen.

Verschillende lichaamstypes

Yoga is voor iedereen, ongeacht lichaamstype of gewicht. Er zijn geen fysieke vereisten om te beginnen met yoga.

Gekwalificeerde instructeur

Werk met een gekwalificeerde yoga instructeur die ervaring heeft met jouw specifieke behoeften of beperkingen.

Mensen met blessures en/of chronische aandoeningen*

Specifieke yogalessen, zoals therapeutische yoga of stoelyoga, zijn ontworpen voor mensen met blessures, chronische pijn of beperkte mobiliteit.

Zwangerschap*

Zwangere vrouwen kunnen ook profiteren van yoga, hoewel het belangrijk is om specifieke prenatale yogalessen te volgen die veilig zijn voor zowel de moeder als de baby.

Mentale gezondheid*

Yoga kan ook gunstig zijn voor mensen die worstelen met stress, angst of depressie, met een focus op mindfulness en ontspanning.

*Raadpleeg een Gezondheidsprofessional: Als je gezondheidsproblemen hebt, is het altijd goed om eerst met een arts of fysiotherapeut te overleggen voordat je met yoga begint.

7

Is yoga goed voor je figuur?

Ja, yoga kan bijdragen aan het verbeteren en behouden van je figuur, maar het is belangrijk om te begrijpen dat de impact ervan afhangt van verschillende factoren, waaronder de frequentie en intensiteit van je yogapraktijk, je dieet en levensstijl.

8

Hoe groot is een yogaruimte?

Zorg ervoor dat het klaslokaal voldoende ruimte heeft om comfortabel aan al je leerlingen plaats te bieden. Het moet ook geschikt zijn voor het soort activiteit dat je van plan bent (presentaties, groepswerk, discussies, enz.).
Onze lokalen zijn toegespitst op het geven van goede lessen. Bij ons vind je alle faciliteiten die je nodig hebt.

Reserveer een klaslokaal